Proljetni punjeni muffini s okusom vanilije

Prepustite se uživanju u slatkom svijetu obojanom po vašoj želji s čokoladnim muffinima i finom bijelom kokos kremom, neodoljiv okus je zajamčen.

 • 60 min
 • Srednje zahtjevno
Proljetni punjeni muffini s okusom vanilije

Sastojci

 • 1 Dolcela Punjeni muffini s okusom vanilije
 • 150 ml mlijeka
 • 1 jaje
 • 100 ml ulja
 • 125 ml vode
 • 1 Dolcela Bijeli fondant
 • prehrambena boja crvena, žuta i crna

Priprema

 1. Za kremu u 150 ml hladnog mlijeka dodajte sadržaj vrećice i žlicom miješajte dok se krema ne zgusne. Ovom kremom punit ćete muffine.
 2. Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu te miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu. Papirnate košarice stavite u 12 kalupa za muffine.
 3. U svaku stavite žlicu smjese, na tijesto stavite vrhom punu žličicu pripremljene kreme, pa zatim rasporedite ostatak smjese tako da prekrijete kremu. Pecite 20-ak minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C.
 4. Sadržaj vrećice bijelog fondanta uspite u posudu i pomiješajte s 40 ml (4 velike žlice) vruće vode. Miješajte dok ne dobijete glatku fondant masu koja se ne lijepi za ruke i posudu.
 5. Oblikovani fondant premjestite na radnu površinu koju ste prethodno posipali šećerom u prahu. Ako želite, dodajte prehrambenu boju kako biste dobili fondant u boji i nastavite ga mijesiti kao tijesto dok boja ne postane jednolična.
 6. Fondant razvaljajte valjkom za tijesto na oko 3 mm debljine. Kalupima veličine muffina (Ø 7 – 8 cm) izrežite fondant masu. Pripremite dekoracije te ih zalijepite na osnovni krug (lagano ih premažite vodom). Pažljivo prenesite pripremljeni ukras na muffine.
 7. Za cvjetiće iz tanko razvaljanog bijelog fondanta izrežite 4 kruga (Ø 7cm) za 4 muffina. Iz žutog i bijelog fondanta kalupom izrežite cvjetiće (veći i manji). Kistom lagano premažite vodom i zalijepite cvjetiće.
 8. Kod izrade pčelice osnovni krug (Ø 7cm) neka bude žute boje. Zatim izrežite crni krug da dobijete pruge, glavu i ticala. Krila su bijela, izrezana manjim okruglim kalupom (4 cm).
 9. Buba mara na crnim krugovima (4 kom.) ima crvene koje ste zarezali kao krila. Na njih zalijepite glavu i točkice. Još predstoji poigrati se očima i nanijeti ukrase na ohlađene muffine lagano premazane vodom da se ukrasi lakše zalijepe.
 10. Ako smjesa zbog dodatka tekuće boje postane mekana, dodajte malo šećera u prahu i premijesite. Stajanjem na zraku smjesa se suši i postaje čvršća.

Savjet: Bijeli fondant podijelite na 4 dijela. Jedan dio ostavite bijele boje, a ostale obojite dodajući prehrambene boje crvenu, žutu i crnu.Fondant držite umotan u prozirnu foliju da se previše ne osuši pri izradi ukrasa.

Kruh

Kruh naš svagdašnji