Košarice s kremom i voćem

Male osvježavajuće zalogaje pripremite s klasikom pudinga od vanilije i najdražim namazom od lješnjaka i mlijeka te crvenim bobicama iz vrta.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Košarice s kremom i voćem

Sastojci

Priprema

  1. Brašnu dodajte prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, žumanjke, kiselo vrhnje i maslac sobne temperature. Zamijesite glatko tijesto, omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku pola sata.
  2. Tijesto tanko razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi, a zatim uz pomoć kalupa izrežite krugove. Dobit ćete oko 20 krugova.
  3. Izrezano tijesto stavite u kalupe za košarice tako da prekrijete i dno i rub. Dno tijesta u kalupima nabodite vilicom.
  4. Pripremljeno tijesto pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta da dobiju zlatnožutu boju. Dok se pečeno tijesto hladi, pripremite kremu.
  5. Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo mlijeka, a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja.
  6. Umiješajte pripremljeni prašak i uz miješanje zagrijte do vrenja. Kad zavrije kuhajte 2 minute. Puding maknite s vatre i umiješajte Lino ladu milk.
  7. Topli puding ulijte u pripremljene košarice i ostavite da se ohladi.
  8. Zatim košarice ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i narezanim voćem.

Posluživanje: Slasticu držite u hladnjaku do posluživanja.

Savjet: Umjesto kalupa za košarice možete upotrijebiti metalne kalupe za muffine.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži