Čokolino praline i smrznute Čokolino kocke

Višenamjenski čokolino može biti toliko gust da se od njega naprave kuglice na štapiću ili rjeđi da se nalije u pretince za zaleđivanje i otapa po potrebi.

 • 45 min
 • Jednostavno
Čokolino praline i smrznute Čokolino kocke

Sastojci

 • 200 g Čokolina
 • 300 ml mlijeka
 • 50 g usitnjenog keksa
 • 120 g mliječne čokolade

Priprema

 1. Odvojite dvije hrpice Čokolina u prahu i koristite odvojeno svaku za svoju namjenu. S jednom umiješajte Čokolino na rijetko s mlijekom i napunite posudice za zamrzavanje i zamrznite.
 2. Sa gusto zamiješanim Čokolinom pomiješajte usitnjene kekse ili pahuljice koje će dobro upiti mlijeko i daju se oblikovati. Smjesu dobro pomiješajte i ohladite.
 3. Nakon hlađenja izvadite iz hladnjaka i oblikujte u kuglice. Gotove kuglice pažljivo ubodite sa štapićima i vratite u hladnjak. Kada potrošite svu smjesu i imate oblikovane kuglice na štapićima, zagrijte vodu u lončiću i stavite staklenu posudu na paru.
 4. U staklenoj posudi otopite mliječnu ili čokoladu za kuhanje (po želji i ukusu) i uvaljajte praline od Čokolina u otopljenu čokoladu. Tako obučene praline ohladite u hladnjaku i poslužite ohlađene.
 5. Zamrznuti dio Čokolina izvadite iz dubokog i ubacujte u zagrijano mlijeko po potrebi koliko želite porcija jednokratno konzumirati.

Posluživanje: Poslužite ohlađeno kao zasebne zalogaje na nekoj kućnoj zabavi kao završetak bogatog bruncha. Za rijetku varijantu Čokolina uz zamrznuti dio možete pojačati okus po želji sa kakaom ako želite.

Savjet: Pazite da vam smjesa bude jako gusta tako da možete kompaktnu smjesu oblikovati i modelirati kuglice bez problema.Možete i bijelu čokoladu otopiti uz tamnu pa imate dvije vrste pralina. Nakon što ste uvaljali praline u čokoladu, korak dalje možete zdrobiti lješnjake i bademe i u njih uvaljati svoje praline.Ne nabadajte praline preduboko niti preplitko jer nećete postići dobar rezultat.

Masline

Cure sline od masline