Cheesecake pina colada

Slavni cheesecake plus ananas? Neobično, ali treba isprobati!

  • 35 min
  • Srednje zahtjevno
Cheesecake pina colada

Sastojci

Za podlogu:

  • 3 žlice mlijeka
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice kokosova brašna
  • 150 g mljevenog keksa

Za kremu:

Priprema

  1. Keksima dodajte kokosovo brašno, navlažite mlijekom i dobro promiješajte.Dodajte otopljeni maslac, promiješajte i ravnomjerno rasporedite u kalup za torte Ø 24 cm. Utisnite žlicom da dobijete podlogu i stavite u hladnjak na 20 minuta.
  2. Ananas iz kompota (300 g) usitnite u pire, a ostatak narežite.
  3. Želatinu prelijte sa 100 ml hladne vode i ostavite da nabubri.
  4. Lagano istucite slatko vrhnje , umiješajte šećer u prahu, bourbon vanilija šećer i kokosovo mlijeko.
  5. Dodajte sir i pire od ananasa, izmiješajte i uz miješanje dodajte otopljenu želatinu. Kremu odmah nanesite na ohlađenu podlogu.
  6. Cheesecake ostavite u hladnjaku najmanje 2 sata prije posluživanja.
  7. Kokosovo brašno zagrijte u tavi do zlatne boje (tostirajte) i ohladite.

Posluživanje: Po površini torte složite narezani ananas, pospite popečenim kokosom i poslužite.

Savjet: Možete napraviti i male tortice.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”