Hrskave energetske pločice

Za sve koji vole čuti krckanje svojih grickalica evo i zdrave, a još k tome i energetske varijante. Med, cimet i vanilija obećavaju neočekivan doživljaj.

  • 30 min
  • Jednostavno
Hrskave energetske pločice

Sastojci

  • 100 g suhih smokava
  • 50 g sušenog kokosa
  • 75 g prženog kikirikija
  • 50 g pšeničnih pahuljica s medom
  • 50 g rižine pahuljice
  • 25 g prženih pšeničnih klica
  • 100 g cvjetnog meda
  • 100 g Lino Lada kikiriki maslaca crunchy
  • 3 žlice agava sirupa
  • 50 g smeđeg šećera
  • ¼ žličice Vegeta Maestro cimeta mljevenog
  • 1 žličica ekstrakta vanilija

Priprema

  1. Smokve, kokos i kikiriki grubo narežite i stavite u veću posudu.
  2. Dodajte pšenične i rižine pahuljice, pšenične klice i promiješajte.
  3. U manjoj posudi pomiješajte med, kikiriki maslac, sirup od agave i smeđi šećer.
  4. Stavite na slabu vatru i lagano miješajte dok se smeđi šećer u potpunosti ne rastopi.
  5. Dodajte cimet, ekstrakt vanilije i još kratko prokuhajte.
  6. Izlijte preko pripremljenih pahuljica i klica te dobro i temeljito izmiješajte kako bi se smjesa što bolje prožela.
  7. Smjesu prebacite u tepsiju (20x28 cm) koju ste obložili papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite te dobro utisnite kako bi smjesa bila što kompaktnija.
  8. Prekrijte prianjajućom folijom i stavite u hladnjak na minimalno 4 sata.
  9. Narežite na pločice, individualno zamotajte prianjajućom folijom i držite u hladnjaku do upotrebe.

Savjet: Ako volite okus kikirikija, nakon što ste smjesu poravnali u tepsiji lagano je namažite kikiriki maslacem. Smjesa je dovoljna za 24 pločice.

Paštete

Kruha i igara!