Tacosi s piletinom u aromatičnoj jogurt marinadi

Tacosi su jedna od prvih asocijacija na meksičku kuhinju. Male kukuruzne tortilje punjene piletiom i povrćem super su ručak ili večera u radnom tjednu, jer su gotovi za samo 25 minuta!

  • 25 min
  • Jednostavno
Tacosi s piletinom u aromatičnoj jogurt marinadi

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na trakice i stavite u posudu za mariniranje te nakapajte limunovim sokom, prelijte jogurtom i 2 žlice maslinova ulja pa posipajte smeđim šećerom i Vegetom BIO.
  2. U zdjelici pomiješajte dimljenu crvenu papriku, crni papar, češnjak u granulama, mljeveni chili i kumin te posipajte preko mesa, promiješajte i ostavite marinirati 10 minuta.
  3. Za to vrijeme narežite povrće za posluživanje. Rajčicu, krastavac, papriku i feta sir narežite na kockice.
  4. U posudi pomiješajte povrće i sir i nakapajte sokom limete.
  5. Zagrijte tavu ili wok tavu, ulijte 1 žlicu maslinova ulja, dodajte marinirano meso te uz miješanje popecite.
  6. Tortilje zagrijte na tavi pa ih nadjenite pripremljenim povrćem i preko njega stavite meso.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i druge vrste mesa.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja