Salata s umakom od kikirikija
- Recept by coolinarika.com -Ova raskošna salata obiluje raznim vrstama povrća kojoj će osobit znak raspoznavanja i bogat okus dati umak od kikirikija s dodatkom pikantnih začina i egzotičnim kokosovim mlijekom.

Priprema
Mahune i oguljenu mrkvu skuhajte u posoljenoj vodi i ocijedite. Mrkvu i svježu papriku narežite na štapiće, a krastavce na tanje ploške. Špinat kratko blanširajte i ocijedite, a oguljena kuhana jaja narežite na četvrtine. Na mješavini otopljenog maslaca i ulja od kikirikija kratko popecite sitno narezani luk. Dodajte umak od soje, malo vode i pirjajte da luk omekša. Zatim umiješajte Ketchup, Vegetu natur chili, limunov sok, kokosovo mlijeko, peršin i kratko prokuhajte. Tofu sir narežite na kockice i na ulju popecite do zlatno smeđe boje.
Posluživanje: Na veći tanjur složite pripremljeno povrće, kocke tofu sira i jaja, pospite klicama graha i poslužite uz umak.
Savjet: Ukoliko koristite mladi špinat, ne trebate ga blanširati, već ga samo operite pod mlazom vode i dodajte povrću.