Riža s tunom

Recept za pomalo neobičan rižoto dolazi iz Engleske. Redoslijed pripreme je ponešto drugačiji od klasičnog, začini također ne spadaju u tipične, a za dekoraciju su izabrane – ploške kuhanog jajeta.

  • 40 min
  • Jednostavno
Riža s tunom

Sastojci

Za ukrašavanje

  • 3 jaja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Rižu operite i stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kuhanu rižu ocijedite.
  2. Vrhnje zagrijte s lovorom i muškatnim oraščićem do vrenja.
  3. Na zagrijani maslac stavite nasjeckani luk, kratko ga propirjajte i dodajte mu kuhanu rižu, Vegetu, tunu natrganu na komadiće, sve zalijte pripremljenim vrhnjem i kratko prokuhajte. Na kraju po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje: Poslužite ukrašeno kuhanim jajima narezanima na ploške i posuto peršinom.

Savjet: Konzerviranu tunu možete zamijeniti dimljenim filetima ribe.

Rajčica

Za rajske užitke