Brazilska ljuta salsa

Tabascoljupci i češnjakofili, evo jedne poslastice za vas. Uz Tabasco, u ljutu brazilsku salsu ide kvasina, papar, rajčica… A ljubav prema mesu ostvarit ćete biftecima. Poslužite sve zajedno i uživajte.

  • 30 min
  • Jednostavno
Brazilska ljuta salsa

Sastojci

  • 4 deblja odreska goveđeg filea
  • 1 žlica Vegete
  • 2 žlice ulja

Za ljutu salsu

  • 1 srednji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 velika rajčica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 3 žlice kvasine
  • 1 žličica Tabasca
  • sol
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni

Priprema

  1. Za salsu stavite luk, češnjak, oguljenu rajčicu, maslinovo ulje, kvasinu, Tabasco, sol, peršin i papar u električnu sjeckalicu i sve sastojke usitnite.
  2. Salsu stavite u posudu za posluživanje i ohladite.
  3. Odreske bifteka pospite Vegetom i popecite na zagrijanom ulju sa svake strane nekoliko minuta.

Posluživanje: Tople odreske poslužite s pripremljenom salsom i kuhanim graškom.

Savjet: Namirnice za pripremu salse postupno dodajte u sjeckalicu.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma