Makedonska pogača

Makedonsku pogaču pripremit ćete s ovčjim sirom, a po mogućnosti za autentičan doživljaj i poslužiti s kiselim ovčjim mlijekom. Pogaču možete i aromatizirati začinskim biljem prema želji.

  • 50 min
  • Jednostavno
Makedonska pogača

Sastojci

Priprema

  1. Jaja pjenasto izmiješajte u dubljoj zdjeli. Dodajte jogurt, ulje, sir i brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo.
  2. Zamijesite tijesto i stavite ga u namašćen okrugli pleh promjera 30 cm.
  3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Posluživanje: Toplu pogaču poslužite s kiselim ovčjim mlijekom.

Savjet: Pogaču možete aromatizirati svježim začinskim biljem po želji (bosiljak, timijan, origano…).

Rajčica

Za rajske užitke