Bečki odrezak (Wiener Schnitzel)

Najslavnije austrijsko jelo zapravo je netipično za austrijsku kuhinju: u Italiji se takav panirani odrezak naziva Cotoletta alla Milanese. Bilo kako bilo, sočan odrezak prihvaćen je u cijelome svijetu, a možete ga poslužiti i s krumpir-salatom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Bečki odrezak (Wiener Schnitzel)

Sastojci

  • 4 teleća odreska (od ruže)
  • sol
  • ulje za pečenje

Za paniranje

Priprema

  1. Odrezak lagano potucite. Nožem napravite nekoliko rezova po cijeloj površini odreska.
  2. Odrezak posolite, a zatim ga s obiju strana uvaljajte u brašno, umočite u jaja i u mrvice.
  3. Pecite ga na plićem zagrijanom ulju 3-4 minute sa svake strane.
  4. Kada odrezak poprimi zlatnosmeđu boju, izvadite ga na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća, a zatim poslužite.

Posluživanje: Bečki odrezak tradicionalno se poslužuje s pečenim krumpirom, džemom od brusnica i zelenom salatom.

Savjet: Netom panirane odreske stavite na dobro zagrijano ulje i pecite.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima