Pileća prsa s crnim tartufom

Crno bijeli okusi crnih tartufa i bijelog vina s piletinom u glavnoj ulozi očarat će vas izgledom i posebnim zalogajima ovog jela.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Pileća prsa s crnim tartufom

Sastojci

Priprema

  1. Piletinu poparite, pospite Vegetom i popržite s obje strane na kombinaciji maslaca i maslinovog ulja.
  2. Kad je meso pečeno izvadite ga sa strane, a na istu masnoću dodajte vino, kratko prokuhajte pa dodajte vrhnje za kuhanje.
  3. Umiješajte narezane crne tartufe, popaprite i po potrebi posolite.
  4. Pečena prsa vratite u umak te kuhajte zajedno još nekoliko minuta.
  5. Po potrebi podlijte s malo vode kako umak ne bi bio pregust.

Posluživanje: Poslužite uz prethodno skuhano povrće.

Savjet: Kako biste dobili ukusniju i sočniju piletinu pržite je na laganoj vatri duže vrijeme.

Dobri stari pekmezi

Toliko dobri da ćete se raspekmeziti.