Rižolino s jabukama
- Recept by coolinarika.com -Rižolino, jabuke, grožđice, bademi… Kakva poslastica! I ne pokušavajte ovom delicijom ucijeniti dijete – već biste se do večeri i sami mogli naći na koljenima pred njima: “Mogu dobit još? Pliiiz…!”
![Rižolino s jabukama](https://podravkaiovariations.azureedge.net/f5824690-610d-11eb-91d2-0242ac120025/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Jabuke operite, ogulite, očistite od sjemenki, pa narežite na kockice. Grožđice operite. Zakipite vodu, dodajte šećer, vanilin šećer, pripremljene jabuke i grožđice, pa sve zajedno kuhajte na laganoj vatri 10-15 minuta. Pred kraj kuhanja dodajte narančin sok. Kompot od jabuka malo ohladite (temperatura oko 50°C), a zatim umiješajte Rižolino i mljevene bademe.
Posluživanje: Rižolino poslužite topao.
Savjet: Kompot možete procijediti, a zatim umiješati Rižolino te kockice jabuka i grožđice.