Vegetina enchilada
- Recept by coolinarika.com -Enchilade se mogu pripremiti brzo ako imate gotove tortilje koje se u Meksiku pripremaju od kukuruznog, pšeničnog ili miješanog brašna. Nadijevaju se različitim nadjevima pa se Vegetina gastro ekipa okušala u svojoj inačici enchilade s Vegetom.

Priprema
Za umak: crveni luk, češnjak i papriku kojoj ste odstranili sjemenke sitno nasjeckajte pa kratko propirjajte na ulju. Dodajte nasjeckane rajčice, limunov sok, Vegetu, papar i sol pa sve pirjajte oko 5 do 10 minuta. Nakon toga umak izmiješajte u sjeckalici do fine strukture. Za nadjev: piletinu narežite na šire trake, a papriku na male kocke pa zajedno popecite u tavi na ulju. Tavu maknite sa štednjaka i dodajte umak od rajčice, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira i Vegetu. Ovim nadjevom nadijevajte tortille i savijte ih. Po površini stavite malo umaka od rajčice i pospite preostalim naribanim sirom. Stavite ih u vatrostalnu posudu i pecite na temperaturi 190-200°C oko 15 minuta pokrivene poklopcem ili alufolijom.
Posluživanje: Tortille poslužite na tople tanjure zajedno s raznim prilozima i salatama, namazima, rižom ili slično.
Savjet: Ako nemate gotove tortille, možete ih i sami pripremiti. Od 500 g mješavine oštrog i glatkog brašna, 1 žličice soli, 80 g maslaca i 300 ml vruće vode umijesite mekano tijesto. Razdijelite ga na 14 loptica i pokrijte vlažnom krpom da odstoje oko pola sata. Razvaljajte loptice tijesta na promjer 25 cm i pecite ih na tavi.Kako se prilikom pečenja tortille ne bi otvarale, rubove okrenite u vatrostalnoj posudi prema dolje.