Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Vegetina enchilada

Enchilade se mogu pripremiti brzo ako imate gotove tortilje koje se u Meksiku pripremaju od kukuruznog, pšeničnog ili miješanog brašna. Nadijevaju se različitim nadjevima pa se Vegetina gastro ekipa okušala u svojoj inačici enchilade s Vegetom.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Vegetina enchilada

Sastojci

  • 12 tortilja

Za umak od rajčice

Za nadjev

  • 300 g pilećih prsa
  • 1 žličica Vegete
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1-2 žlice umaka od rajčice
  • 1 Vegeta Maestro ljuta paprika
  • 150 g naribanog topivog sira
  • 1 veća paprika (babura)
  • 50 ml ulja

Priprema

  1. Za umak: crveni luk, češnjak i papriku kojoj ste odstranili sjemenke sitno nasjeckajte pa kratko propirjajte na ulju. Dodajte nasjeckane rajčice, limunov sok, Vegetu, papar i sol pa sve pirjajte oko 5 do 10 minuta. Nakon toga umak izmiješajte u sjeckalici do fine strukture.
  2. Za nadjev: piletinu narežite na šire trake, a papriku na male kocke pa zajedno popecite u tavi na ulju. Tavu maknite sa štednjaka i dodajte umak od rajčice, kiselo vrhnje, polovicu naribanog sira i Vegetu.
  3. Ovim nadjevom nadijevajte tortille i savijte ih. Po površini stavite malo umaka od rajčice i pospite preostalim naribanim sirom. Stavite ih u vatrostalnu posudu i pecite na temperaturi 190-200°C oko 15 minuta pokrivene poklopcem ili alufolijom.

Posluživanje: Tortille poslužite na tople tanjure zajedno s raznim prilozima i salatama, namazima, rižom ili slično.

Savjet: Ako nemate gotove tortille, možete ih i sami pripremiti. Od 500 g mješavine oštrog i glatkog brašna, 1 žličice soli, 80 g maslaca i 300 ml vruće vode umijesite mekano tijesto. Razdijelite ga na 14 loptica i pokrijte vlažnom krpom da odstoje oko pola sata. Razvaljajte loptice tijesta na promjer 25 cm i pecite ih na tavi.Kako se prilikom pečenja tortille ne bi otvarale, rubove okrenite u vatrostalnoj posudi prema dolje.

Kruh

Kruh naš svagdašnji