Štruca od mljevenog mesa

Volite mljeveno meso, a dosadilo vam je u okruglicama i u umaku? Zacijelo niste kušali zanimljivu štrucu koja vam neće oduzeti ni mnogo vremena ni zaprljati mnogo posuđa, a donijet će vam veliko zadovoljstvo.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Štruca od mljevenog mesa

Sastojci

  • 5 tikvica (300 g)
  • 2 mrkve (300 g)
  • 1 crvena paprika (200 g)
  • 2 stapke celera (75 g)
  • 1 Fant mješavina za kosani odrezak
  • 500 g miješanog mljevenog mesa (junetina, svinjetina)
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Priprema

  1. Kalup (8x20 cm) premažite uljem i obložite tankim ploškama tikvica koje ste prethodno malo popekli da omekšaju.
  2. Povrće narežite na trakice i kratko prokuhajte u slanoj vodi.
  3. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
  4. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kiselo vrhnje i dobro promiješajte.
  5. Polovicu smjese izlijte u kalup, poredajte kuhano povrće i prelijte ostatkom smjese.
  6. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta, pa još 45 minuta na 180 °C.

Posluživanje: Pečeno pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjur za posluživanje. Poslužite uz kuhano povrće.

Savjet: Ova štruca bit će jednako ukusna i hladna, a možete je poslužiti s umakom od jogurta.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma