Štruca od mljevenog mesa
- Recept by coolinarika.com -Volite mljeveno meso, a dosadilo vam je u okruglicama i u umaku? Zacijelo niste kušali zanimljivu štrucu koja vam neće oduzeti ni mnogo vremena ni zaprljati mnogo posuđa, a donijet će vam veliko zadovoljstvo.

Priprema
Kalup (8x20 cm) premažite uljem i obložite tankim ploškama tikvica koje ste prethodno malo popekli da omekšaju. Povrće narežite na trakice i kratko prokuhajte u slanoj vodi. Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 150 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Mljevenom mesu dodajte pripremljeni Fant, kiselo vrhnje i dobro promiješajte. Polovicu smjese izlijte u kalup, poredajte kuhano povrće i prelijte ostatkom smjese. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta, pa još 45 minuta na 180 °C.
Posluživanje: Pečeno pustite da se malo ohladi u kalupu, a zatim istresite na tanjur za posluživanje. Poslužite uz kuhano povrće.
Savjet: Ova štruca bit će jednako ukusna i hladna, a možete je poslužiti s umakom od jogurta.