Széekely gulaš
- Recept by coolinarika.com -Dokle god postoji dvojba da li pripremati mesno ili povrtno jelo ili pak radije jelo na žlicu, sve želje ispunjava pun tanjur sekeli gulaša, tradicionalnog mađarskog jela od mesa i kiselog kupusa.

Priprema
Meso narežite na kocke i lagano posolite. U tavi zagrijte ulje i dodajte meso. Popecite ga uz miješanje dok ne dobije rumenu boju. Izvadite meso a u tavu dodajte sitno narezani luk i zrnca crnog papra. Popecite dok luk ne postane staklast, pa dodajte crvenu papriku i kratko popecite. Vratite meso, dodajte kupus koji ste isprali vodom i ocijedili. Prelijte s malo vode, posolite, dodajte 2 lista lovora i pirjajte polupokriveno dok meso ne omekša.
Posluživanje: Poslužite sa 1-2 žlice kiselog vrhnja ili milerama.
Savjet: Ako je kupus jače kisel, isperite ga vodom.