Juha od rajčice s bosiljkom

Juha od rajčice s bosiljkom zbog svoje je arome istovremeno osvježavajuća, ali i zasitna naročito kombinirate li je uz kockice prepečenog kruha. 

  • 30 min
  • Jednostavno
Juha od rajčice s bosiljkom

Priprema

  1. Narežite rajčice na kockice i ostavite sa strane.
  2. Zagrijte ulje u posudi srednje veličine pa dodajte sitno narezani luk i protisnuti češnjak. Popecite uz miješanje dok luk postane staklast.
  3. Umiješajte rajčice i nastavite pirjati, nepoklopljene, dok se rajčice uglavnom ne raspadnu, 10-ak minuta.
  4. Prebacite rajčice u blender, dodajte temeljac i usitnite da dobijete glatku smjesu (možete koristiti i štapni mikser direktno u loncu).
  5. Vratite juhu u posudu, po potrebi dodajte još temeljca da postignete željenu gustoću.
  6. Umiješajte pastu od bosiljka, med, dimljenu papriku, crni papar i posolite po potrebi. Poklopite i kuhajte još 5 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo, s prepečenim kruhom.

Savjet: Luk možete zamijeniti s 1 žlicom paste od luka, a češnjak s 1 žlicom paste od češnjaka. 

Bezglutenska hrana

Mala, a tako nezgodna bjelančevina