Janjetina na australski način

Ako niste pristalica samo janjetine s ražnja i kulinarski ste radoznalac, predlažemo zanimljivo putovanje u australsku pećnicu. Kakvo otkriće!

  • 160 min
  • Srednje zahtjevno
Janjetina na australski način

Sastojci

Priprema

  1. Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju.
  2. U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite ili pospite čilijem.
  3. Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice tepsije. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje.
  4. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C najmanje 2 sata.

Posluživanje: Pečenu janjetinu poslužite s popečenim kruhom.

Savjet: Po želji, možete napraviti mješavinu fino naribane limunove korice, češnjaka i peršina u malo maslinova ulja i poslužiti uz ovo jelo.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima