Janjetina na australski način
- Recept by coolinarika.com -Ako niste pristalica samo janjetine s ražnja i kulinarski ste radoznalac, predlažemo zanimljivo putovanje u australsku pećnicu. Kakvo otkriće!

Priprema
Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju. U sredinu velike, duboke tepsije složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite ili pospite čilijem. Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s Vegetom, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice tepsije. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje. Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C najmanje 2 sata.
Posluživanje: Pečenu janjetinu poslužite s popečenim kruhom.
Savjet: Po želji, možete napraviti mješavinu fino naribane limunove korice, češnjaka i peršina u malo maslinova ulja i poslužiti uz ovo jelo.