Sarma

Vegeta začini vole jela na žlicu - podsjećamo na ona tradicionalna, krepka, no danas pomalo zapostavljena jela 'na žlicu' oplemenjena Vegeta Maestro i Vegeta Natur začinima. 

Sarma

Priprema

  1. Sadržaj vrećice fanta izmiješajte s mlakom vodom i ostavite 10 minuta.
  2. Dodajte mljeveno meso, rižu, peršin i sve dobro izmiješajte.
  3. Odvojite listove kiselog kupusa, odrežite im tvrdi dio vrha, ako je jako kiselo operite i nadjenite mesnom smjesom.
  4. Ostale listove kupusa narežite te s polovicom obložite dno posude i na njih posložite sarme.
  5. Između sarmi posložite komadiće svinjskih rebara i špeka hamburgera.
  6. Odozgo stavite drugu polovicu narezanog kupusa te sve prelijte vodom i kuhajte oko 2 sata na laganoj vatri.
  7. Napravite od brašna zapršku u koju ste dodali crvenu papriku te stavite u posudu sa sarmom.
  8. Dodajte koncentrat rajčice razmućen u vodi, sol papar i Vegetu natur po želji i kuhajte još 10 minuta.

Posluživanje: Poslužiti toplo.

Savjet: Po želji možete između sarmi staviti narezane suhe kobasice.Autor fotografije: Goran Šerbula

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje