Slani muffins sir i rajčica

Odgovor na pitanje što poslužiti gostima na kućnim druženjima došao je u obliku slanih muffina. Izvrsni su sa sirom i rajčicom, a vi možete stvoriti svoju vlastitu slasnu kombinaciju. Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.

  • 30 min
  • Jednostavno
Slani muffins sir i rajčica

Sastojci

  • 100 ml ulja
  • 3 jaja
  • 180 ml mlijeka
  • 1 Dolcela Prašak za pecivo
  • 300 g Podravka Glatkog brašna
  • 100 ml Podravka Passate
  • ½ žličice Vegeta Maestro Bosiljka
  • 1 /2 žličice Vegeta Maestro Morske soli

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C bez ventilacije. Posložite 12 kalupa na lim za pečenje.
  2. Jaja pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, sol, bosiljak i pasiranu rajčicu. Zatim umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko.
  3. Žlicom ili grabilicom za sladoled, ravnomjerno rasporedite tijesto u kalupe tako da budu ispunjeni skoro do vrha.
  4. Po želji utisnite sir izrezan na kockice i narezane sušene rajčice.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

Posluživanje: Pečene muffine maknite s lima za pečenje, ostavite da se ohlade u kalupima pa poslužite.

Savjet: Osim po vrhu, dodatke možete umiješati i u samo tijesto, a osim sira i sušenih rajčica možete dodati i šunku, masline, kisele krastavce, cherry rajčice, naribanu tikvicu…

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži