Svinjski kavarma kebab

Kavarma je jedno od najukusnijih bugarskih mesnih jela. Svinjetinu i poriluk u kombinaciji s Vegetom pikant i bijelim vinom poslužite s kuhanom rižom ili krumpirom. Dobar tek!

  • 35 min
  • Jednostavno
Svinjski kavarma kebab

Sastojci

Priprema

  1. Meso narežite na tanje rezance.
  2. Posolite i popecite na dobro zagrijanom ulju dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  3. Pečeno meso odložite sa strane, a na istom ulju kratko popecite poriluk narezan na tanke ploškice.
  4. Čim poriluk malo povene, dodajte koncentrat rajčice, Vegetu natur chili, prstohvat papra i soli. Lagano promiješajte i pecite još 1 minutu.
  5. Dolijte 100 ml vode, vino i vratite pečeno meso. Pustite da zavrije, pa vatru smanjite na najslabije i pirjajte još 4-5 minuta.

Posluživanje: Pospite sitno nasjeckanim lukom i poslužite toplo uz kuhanu rižu ili krumpir.

Savjet: Ako volite intenzivniji okus, stavite dvostruku količinu vina.

Ajvar

Razmazi svoje nepce