Rolada tricolori
- Recept by coolinarika.com -Trobojna slastica očarat će vas svojim šarmantnim izgledom i finom kremom u podatnom zarolanom biskvitu.

Priprema
Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom u pjenastu smjesu. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom (zajedno prosijano). Zatim liker i nekoliko žlica istučenog snijega od bjelanjaka da se smjesa dobro izradi. Potom preostali snijeg lagano umiješajte lopaticom za kolače tako da smjesa ostane rahla. Istresite ju u lim za pečenje (30x40 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta. Pečeni biskvit ohladite, okrenite na podlogu od papira za pečenje i zarolajte u roladu. U posudu ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom (2-3 minute) da dobijete kremu. Kremi dodajte maslac sobne temperature. Umiješajte glatku kremu i podijelite na dva dijela. U prvu kremu umiješajte otopljenu bijelu čokoladu i kremu nanesite na biskvit. U drugi dio kreme umiješajte liker i otopljenu čokoladu (70% kakaa). Kremu nanesite na bijelu kremu i zarolajte roladu te ju ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.
Savjet: Biskvit je vrlo podatan te ga ne treba odmah rolati toplog (kao kod drugih rolada).Kremu kad nanesete možete staviti u hladnjak da se malo stisne pa će se lakše zarolati.