Rolada tricolori

Trobojna slastica očarat će vas svojim šarmantnim izgledom i finom kremom u podatnom zarolanom biskvitu.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Rolada tricolori

Sastojci

Za biskvit

Za kremu

Priprema

  1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
  2. Žumanjke izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom u pjenastu smjesu.
  3. Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakaom (zajedno prosijano). Zatim liker i nekoliko žlica istučenog snijega od bjelanjaka da se smjesa dobro izradi.
  4. Potom preostali snijeg lagano umiješajte lopaticom za kolače tako da smjesa ostane rahla.
  5. Istresite ju u lim za pečenje (30x40 cm) koji ste obložili papirom za pečenje i poravnajte. Biskvit pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 20 minuta.
  6. Pečeni biskvit ohladite, okrenite na podlogu od papira za pečenje i zarolajte u roladu.
  7. U posudu ulijte hladno mlijeko i slatko vrhnje te dodajte sadržaj vrećice kreme i miješajte električnom miješalicom (2-3 minute) da dobijete kremu.
  8. Kremi dodajte maslac sobne temperature. Umiješajte glatku kremu i podijelite na dva dijela.
  9. U prvu kremu umiješajte otopljenu bijelu čokoladu i kremu nanesite na biskvit. U drugi dio kreme umiješajte liker i otopljenu čokoladu (70% kakaa).
  10. Kremu nanesite na bijelu kremu i zarolajte roladu te ju ostavite u hladnjaku nekoliko sati da se dobro ohladi.

Savjet: Biskvit je vrlo podatan te ga ne treba odmah rolati toplog (kao kod drugih rolada).Kremu kad nanesete možete staviti u hladnjak da se malo stisne pa će se lakše zarolati.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima