Australska piletina u finim začinima
- Recept by coolinarika.com -Špagete pripremljene s piletinom, gljivama i đumbirom pospite nasjeckanim peršinom poslužite sa salatom od rajčice i uživajte u okusima dalekog kontinenta.

Priprema
Piletinu narežite na veće trakice, pospite kajenskim paprom , dodajte senf i promiješajte. Pripremljeno meso ostavite kratko marinirati. Mariniranu piletinu popecite na vrućem ulju do zlatne boje. Dodajte na štapiće narezane mrkvu, papriku, đumbir i na kraju gljive. Prelijte sa 150 ml vode i dodajte temeljac. Nastavite pirjati dok povrće ne omekša. Umiješajte špagete skuhane u posoljenoj vodi i ocijeđene.
Posluživanje: Gotovo jelo pospite nasjeckanim peršinom i poslužite sa salatom od rajčice.
Savjet: Količinu kajenskog papra odredite ovisno koliko ljuto volite. Vrijeme pripreme: 30 min + vrijeme mariniranja