Sipa s bobom
- Recept by coolinarika.com -Uživajte u pirjanoj sipi s bobom pripremljenoj na šarmantan način uz Podravkin temeljac i vino.

Priprema
Sipu očistite tako da je stavite na "kost", zarežite je i raširite. Sipu otvorite i izvadite vrećicu s crnilom. Utrobu bacite, kost maknite (pijesak odstranite), a zatim krakove odvojite od glave. Krakove i meso sipe narežite na kockice. Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i peršin. Zatim dodajte sipu, podlijte crnim vinom, dodajte sjeckanu rajčicu, prošek, vodu, temeljac i pirjajte na laganoj vatri. Dodajte bob i nastavite kuhati oko 30 minuta. Kad je sipa pri kraju umiješajte crnilo koje ste prethodno procijedili preko sita.
Posluživanje: Popaprite, po potrebi posolite, prokuhajte još 5 minuta i poslužite.
Savjet: Kod čišćenja sipe koristite rukavice. Vrećicu s crnilom lagano odvojite pomažući se nožem i pazeći da ju ne probušite.