Sipa s bobom

Uživajte u pirjanoj sipi s bobom pripremljenoj na šarmantan način uz Podravkin temeljac i vino.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Sipa s bobom

Sastojci

Priprema

  1. Sipu očistite tako da je stavite na "kost", zarežite je i raširite.
  2. Sipu otvorite i izvadite vrećicu s crnilom.
  3. Utrobu bacite, kost maknite (pijesak odstranite), a zatim krakove odvojite od glave.
  4. Krakove i meso sipe narežite na kockice.
  5. Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk, dodajte nasjeckani češnjak i peršin.
  6. Zatim dodajte sipu, podlijte crnim vinom, dodajte sjeckanu rajčicu, prošek, vodu, temeljac i pirjajte na laganoj vatri.
  7. Dodajte bob i nastavite kuhati oko 30 minuta.
  8. Kad je sipa pri kraju umiješajte crnilo koje ste prethodno procijedili preko sita.

Posluživanje: Popaprite, po potrebi posolite, prokuhajte još 5 minuta i poslužite.  

Savjet: Kod čišćenja sipe koristite rukavice. Vrećicu s crnilom lagano odvojite pomažući se nožem i pazeći da ju ne probušite.

Paštete

Kruha i igara!