Povrtna juha s prosom

Nakon blagdanskog uživanja u raznim delicijama probajte ovu finu juhu od mrkve, graška i prosa i uživajte u laganom i toplom okusu povrća.

  • 30 min
  • Srednje zahtjevno
Povrtna juha s prosom

Sastojci

Priprema

  1. U kipuću vodu (1 l) stavite kuhati sitno nasjeckani luk, korabicu i mrkvu narezane na male kockice, temeljac i vezicu peršina.
  2. Kuhajte oko 20 minuta dok povrće ne omekša.
  3. Grašak i proso dodajte 10 minuta prije kraja kuhanja (po potrebi dodajte vode).
  4. Kuhanu juhu maknite s vatre i izvadite vezicu peršina.
  5. Po potrebi posolite i popaprite.

Posluživanje: Na kraju dodajte 1 - 2 žlice maslinova ulja i poslužite.

Savjet: Ova juha lagani je obrok (detoksikacija organizma) nakon blagdana. Trebala bi se jesti više puta u danu.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa