Teleći kotleti s povrćem

Teleće kotlete s krem umakom pripremite sa zelenim mahunama i popečenim kolutima kukuruza te uživajte u starinskom okusu hrane.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Teleći kotleti s povrćem

Sastojci

Za prilog

  • mahune

Priprema

  1. Na ugrijanom maslacu kratko popecite kukuruz sa svih strana, a zatim ga izvadite na toplo mjesto.
  2. Na istu masnoću dodajte teleće kotlete, popecite ih sa svake strane oko minutu, malo posolite i stavite 8 minuta u pećnicu na 180 °C.
  3. Za umak, na preostalu masnoću dodajte nasjeckani luk, pa ga popecite da omekša.
  4. Zalijte s 250 ml vode, dodajte goveđi temeljac i prokuhajte.
  5. Žličicu Gussnela rastopite u malo vode, dodajte u umak i još kratko prokuhajte.

Posluživanje: Teleće kotlete s umakom poslužite s popečenim kukuruzom i kuhanim zelenim mahunama.

Savjet: U umak po potrebi možete dodati i žlicu koncentrata rajčice Podravka.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat