Teleći kotleti s povrćem
- Recept by coolinarika.com -Teleće kotlete s krem umakom pripremite sa zelenim mahunama i popečenim kolutima kukuruza te uživajte u starinskom okusu hrane.

Priprema
Na ugrijanom maslacu kratko popecite kukuruz sa svih strana, a zatim ga izvadite na toplo mjesto. Na istu masnoću dodajte teleće kotlete, popecite ih sa svake strane oko minutu, malo posolite i stavite 8 minuta u pećnicu na 180 °C. Za umak, na preostalu masnoću dodajte nasjeckani luk, pa ga popecite da omekša. Zalijte s 250 ml vode, dodajte goveđi temeljac i prokuhajte. Žličicu Gussnela rastopite u malo vode, dodajte u umak i još kratko prokuhajte.
Posluživanje: Teleće kotlete s umakom poslužite s popečenim kukuruzom i kuhanim zelenim mahunama.
Savjet: U umak po potrebi možete dodati i žlicu koncentrata rajčice Podravka.