Rolice od ječma i blitve

Ječmena kaša spada među najzdravije žitarice, a u kombinaciji s listovima blitve  i maslinovim uljem nudi pregršt vrijednih nutrijenata za organizam.

  • 45 min
  • Jednostavno
Rolice od ječma i blitve

Sastojci

  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 100 g poriluka
  • sol
  • malo Vegeta Maestro Kajenskog papra
  • prstohvat timijana
  • 1 žlica nasjeckanog kopra
  • 1 žlica poprženog sezama
  • 100 g blitve (veći listovi)
  • 150 g ječmene kaše

Priprema

  1. Ječam stavite kuhati u kipuću posoljenu vodu i kuhajte dok ne omekša, a zatim ocijedite.
  2. Na ulju popržite sitno nasjeckani poriluk, dodajte ječam, posolite, začinite kajenskim paprom, timijanom i na kraju umiješajte nasjeckani kopar i poprženi sezam.
  3. Listove blitve uronite u posoljenu kipuću vodu na 5 minuta, zatim odmah ohladite.
  4. Listove punite pripremljenim nadjevom, savijte u rolice.

Posluživanje: Možete ih poslužiti hladne s umakom ili tople kao prilog.

Savjet: Rolice prije posluživanja nakapajte maslinovim uljem ili pospite poprženim sezamom.

Rajčica

Za rajske užitke