Punjeni filet brancina
- Recept by coolinarika.com -Filetirani brancin s pršutom, blanširanom blitvom i škampima prelijte s vinom i uživajte u ovom finom "morskom" jelu.

Priprema
Brancine najprije filetirajte. Filete pospite 1 žlicom Vegete i lagano popaprite. Na unutarnju stranu svake šnite složite po 1 plošku pršuta, 1 blanširani list blitve i rep škampa. Zarolajte i po potrebi spojite čačkalicom. Napunjene filete popecite u tavi na maslinovom ulju sa svih strana. Pred kraj dodajte zgnječene češnje češnjaka, ružmarin i lovorov list pa podlijte vinom i lagano pirjajte poklopljeno dok tekućina ne ishlapi.
Posluživanje: Prije posluživanja filete pospite kaparima i maslinovim uljem.
Savjet: Na ovaj način povežu se sve arome začinskog bilja zajedno s pečenim filetima.