Valentinovo

Ljubav ide kroz želudac

Mirisno i pikantno kuhano vino

Mirisno i pikantno kuhano vino zimski je specijalitet, a dodatno zaslađeno medom, postaje neodoljiv napitak.Zahvaljujemo blogeru Vedranu Boškoviću na ustupljenom receptu.

  • 20 min
  • Jednostavno
Mirisno i pikantno kuhano vino

Sastojci

Priprema

  1. Kada je vino gotovo i malo se ohladilo stisnite nar i naranče kako bi pustili svoje sokove i dodatno obogatili vino.
  2. Vinu dodajte naranču, nar, Rum šećer, Naranča šećer, med, cimet, klinčić i anis. Zagrijavajte na srednje jakoj vatri do vrenja a zatim smanjite jačinu vatre i kuhajte još 5 minuta.
  3. Naranču narežite na ploške kako bi bolje pustila svoje sokove i arome. Nar očistite i koristite sjemenke.
  4. U posudu odgovarajuće veličine ulijte vino i vodu.

Posluživanje: Poslužite toplo ukrašeno svježom narančom i zrnima nara.

Savjet: Umjesto Naranča šećera možete dodati i Dolcela Bourbon vanilija šećer koji će se odlično sljubiti s ostalim sastojcima.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom