Kraljevska salata

Ljetna salata bit će savršeno rješenje pripreme obroka za vrijeme vrućih dana, a kombinacija s ramstekom, krastavcima i sokom limete dat će konkretan i osvježavajući odgovor vašim očekivanjima.

  • 25 min
  • Srednje zahtjevno
Kraljevska salata

Sastojci

  • 3 velika krastavca
  • 100 g svježe nasjeckanog korijandera
  • 1 ljubičasti luk (80 g)
  • 1 ramstek bez kosti (juneći kare, debljine 2 cm, oko 350 g)

Za preljev

Priprema

  1. Ramstek očistite od suvišnih žilica.
  2. Zagrijte nauljenu grill tavu i popecite ramsteak tako da se lijepo zapeče izvana, a iznutra ostane nježno ružičaste boje.
  3. Lagano ga posolite i popaprite.
  4. Stavite sa strane, ostavite da odstoji 5 minuta.
  5. Narežite ga na tanke šnite.
  6. Krastavce narežite na tanke ploške, dodajte narezani luk i dodajte narezani korijander.
  7. Preko krastavaca položite narezani ramstek i sve prelijte pripremljenim dressingom od maslinovog ulja, soka limete, limuna, nasjeckanih maslina i korijandera.

Savjet: Osim krastavaca možete poslužiti i rikulu.

Paštete

Kruha i igara!