Pita sa šampinjonima

Pita s nadjevom od šampinjona, vratine i ribanog sira lagano je i savršeno proljetno jelo.

  • 60 min
  • Jednostavno
Pita sa šampinjonima

Sastojci

Za tijesto

Za nadjev

Priprema

  1. Od brašna, prašaka za pecivo, maslaca, sira i malo soli umijesite glatko tijesto te ga ostavite da se odmara u hladnjaku 30 minuta.
  2. Pomiješajte ocijeđene šampinjone, dimljeni svinjski vrat narezan na štapiće, jaja, senf, vrhnje, naribani sir, peršin, 1 žlicu Vegete i popaprite. Sve zajedno dobro izmiješajte.
  3. Pripremljeno tijesto razvaljajte na debljinu od 1 cm, obložite njime kalup za pečenje (Ø 26 cm), nabodite ga vilicom, a zatim po njemu rasporedite pripremljeni nadjev.
  4. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C oko 45 minuta.

Posluživanje: Poslužite hladno ili toplo.

Savjet: Ako vam je ostalo tijesta, izrežite ga na trakice ili modlicom na ukrase koje posložite po nadjevu, premažite razmućenim jajetom i onda pecite.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje