Uskrsna punjena jaja s hrenom

Bjelanjci punjeni s ukusnom smjesom od žutanjaka, sira i hrena učinit će vaš blagdanski stol maštovitom podlogom za još jedno jednostavno blagdansko jelo.

  • 30 min
  • Jednostavno
Uskrsna punjena jaja s hrenom

Sastojci

Priprema

  1. Jaja kuhajte u blago posoljenoj, kipućoj vodi 10 minuta.
  2. Tvrdo kuhana jaja ogulite, prerežite po dužini i izvadite žutanjke.
  3. Žutanjke, hren, sir, sol i papar miješajte tako dugo dok ne dobijete homogenu smjesu. Na kraju umiješajte 1 žličicu vlasca.
  4. Polovice jaja napunite smjesom i pospite preostalim vlascem.

Savjet: Voće, povrće, pa tako i začine, u ovom slučaju vlasac, nikad nemojte pretjerano sjeckati jer se i sjeckanjem kao i dodirom s metalom uništavaju vitamini i minerali.

Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...