Krem juha od rajčice
- Recept by coolinarika.com -Klasična krem juha iz vrećice može svaki puta biti novi okusni doživljaj ukoliko je obogatite dodatnim sastojcima. U ovom slučaju to su maslinovo ulje, celer, bosiljak i riža.

Priprema
- U mlaku vodu uspite koncentrat Krem juhe od rajčice i stalno miješajte pjenjačom dok juha ne zakipi.
- Dodajte bosiljak, stabljiku celera, šećer i maslinovo ulje. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta.
Posluživanje: U kuhanu juhu dodajte rižu i poslužite.
Savjet: Juhu možete poslužiti i s kuhanom tjesteninom ili popečenim kockicama kruha.
Nutritivne vrijednosti
Energetska vrijednost | 217 kcal / 907 kJ |
---|---|
Masti | 5,63 g |
Ugljikohidrati | 38,85 g |
Vlakna | 0,40 g |
Bjelančevine | 2,76 g |
Sol | 0,06 g |
Vitamin A | 33,13 μg |
Vitamin E | 0,96 mg |
Niacin | 0,19 mg |
Pantotenska kiselina | 0,07 mg |
Kalij | 48,19 mg |
Kalcij | 21,29 mg |
Fosfor | 23,49 mg |
… | prikaži sve |
Na 100 g proizvoda | Izvor: Podravka d.d. |