Njoki s umakom od gljiva

Jednostavno, brzo i ukusno, uspješna je formula ovog recepta. Ujedno je i inspirativna na način da umjesto juhe pripremite umak obogaćen vrhnjem, sirom i mirisom origana.

  • 30 min
  • Jednostavno
Njoki s umakom od gljiva

Sastojci

  • sol
  • 1 kg njoka

Za umak

Za posluživanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Sadržaj vrećice krem juhe od gljiva uspite u 300 ml mlake vode i miješajte pjenjačom dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta neprestano miješajući.
  2. Pred kraj kuhanja dodajte vrhnje za kuhanje, origano i konjak.
  3. Njoke skuhajte u blago posoljenoj vodi.

Posluživanje: Topli umak prelijte preko toplih kuhanih njoka, pospite sirom ribancem, peršinom i poslužite.

Savjet: Ako je umak pregust dodajte još toplog mlijeka. Možete upotrijebiti i dimljeni ili tvrdi sir bogatog i punog okusa.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja