Vegeta

Crni papar mljeveni

Vegeta maestro crni papar mljeveni 50g 3d

Teleći medaljoni u umaku od šparoga

Teleći medaljoni aromatizirani vinom izvrsno će pristajati uz kuhane šparoge, a završnu notu ovom jelu dat će fini umak od šparoga koji ćete jednostavno pripremiti uz pomoć Podravkine krem juhe.

  • 30 min
  • Jednostavno
  • 4 osobe
Teleći medaljoni u umaku od šparoga

Sastojci

Za umak

Za posluživanje

  • 600 g šparoga

Priprema

  1. Teleći file narežite na manje medaljone, posolite i popaprite, pospite timijanom i premažite senfom.
  2. Pecite ih na zagrijanom ulju dok ne dobiju lijepu boju. Pod kraj podlijte vinom i još kratko pirjajte.
  3. Sadržaj vrećice Krem juhe od šparoga uspite u mlaku vodu i miješajte pjenjačom sve dok juha ne zavri. Kuhajte na laganoj vatri 5 minuta u polupokrivenoj posudi i povremeno promiješajte.
  4. Pred kraj umiješajte vrhnje i vino.

Posluživanje: Umak prelijte preko pečenih odrezaka i kuhanih šparoga. Poslužite odmah.

Savjet: Umak možete poslužiti i uz drugo meso koje se brzo priprema: piletina, puretina, riblji fileti.

Nutritivne vrijednosti

Energetska vrijednost 372 kcal / 1.555 kJ
Masti 16,59 g
Ugljikohidrati 15,78 g
Vlakna 3,36 g
Bjelančevine 36,87 g
Sol 1,55 g
Vitamin A 1.004,48 μg
Vitamin D 22,12 μg
Vitamin E 10,08 mg
Niacin 22,07 mg
Kalij 1.019,89 mg
Kalcij 80,14 mg
Fosfor 443,53 mg
prikaži sve
Na 100 g proizvoda Izvor: Podravka d.d.
Badnjak

Više od pripreme za Božić