Pohane pizza palačinke

Bez obzira jesu li pohane ili zapečene, pizza palačinke razveselit će neodlučne ljubitelje slanih palačinki i pizze.

  • 50 min
  • Jednostavno
Pohane pizza palačinke

Sastojci

  • 400 ml vode
  • 1 Dolcela Palačinke

Za nadjev:

Za paniranje:

  • 3 jaja
  • 150 g krušnih mrvica
  • ulje za prženje

Priprema

  1. U posudu prikladnu za miksanje uspite sadržaj vrećice mješavine za palačinke i dodajte vodu. Miksajte električnom miješalicom 2 minute da dobijete glatku smjesu.
  2. Tavu za palačinke (Ø 24 cm) zagrijte i kapnite nekoliko kapi ulja. Na srednjoj vatri ispecite tanke palačinke (8-10 komada).
  3. Za nadjev, svaku palačinku premažite kečapom.
  4. Preko kečapa rasporedite naribani polutvrdi sir, zatim gljive narezane na ploškice, mozzarellu narezanu na ploške i sve pospite origanom.
  5. Palačinke smotajte tako da dobijete sarmice. To je prikladno za pohanje.
  6. Palačinke umočite u razmućena jaja, a zatim u krušne mrvice.

Posluživanje: Pržite ih u srednje zagrijanom ulju do zlatne boje, a zatim izvadite na upijajući papir.

Savjet: Ako želite ubrzati pripremu palačinke nije potrebno panirati već poslužiti nadjevene.

Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont