Panna cotta s jagodama

Jedna je od najukusnijih poslastica talijanske tradicionalne kuhinje, priprema se od samo par sastojaka, slična je pudingu i nije zahtjevna za izradu. Pogađate o kojoj je slastici riječ? Panna cotta s jagodama čisti je užitak koji trebate isprobati.

  • 20 min
Panna cotta s jagodama

Sastojci

Priprema

  1. Želatini dodajte 5 žlica vode i ostavite da nabubri 10 minuta.
  2. Mlijeko i vrhnje zagrijte do vrenja. Dodajte šećer i kokos i ostavite da se namaču 10-ak minuta.
  3. Dodajte javorov sirup i želatinu te promiješajte da se otopi. Tako pripremljenu panna cottu izlijte u kalupe i dobro ohladite.
  4. Narezane jagode pospite narezanom mentom i bourbon vanilija šećerom.

Posluživanje: Panna cottu poslužite s voćem.

Savjet: Panna cottu možete izvaditi iz kalupa ili jednostavno poslužiti u čašama.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma