Kelj u finom umaku

Ukoliko možda niste ljubitelj kelja ili želite promjenu, predlažemo da ovim umakom prelijete neku drugu kuhanu kupusnjaču, ponajprije kupus, raštiku, brokulu…

  • 40 min
  • Jednostavno
Kelj u finom umaku

Sastojci

Za umak

Priprema

  1. Čvrstu glavicu kelja očistite (odrežite vanjske oštećene i tvrde listove) pa je razrežite na osam dijelova.
  2. Kada juha od kokošje kocke prokuha, stavite kuhati kelj. Kad omekša, izvadite ga iz juhe i stavite na topli tanjur.
  3. Za umak na ugrijanom maslacu kratko popecite brašno i zalijte vinom. Ulijte slatko vrhnje, dodajte senf i miješajući kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
  4. Umak posolite i popaprite te dodajte malo šećera.

Posluživanje: Vrućim umakom prelijte kuhani kelj i po želji poslužite uz kuhani krumpir posipan nasjeckanim peršinom.

Savjet: Na isti način možete pripremiti i kineski kupus.

Tajni život marinada

Najbolje leži kad odleži