Kelj u finom umaku
- Recept by coolinarika.com -Ukoliko možda niste ljubitelj kelja ili želite promjenu, predlažemo da ovim umakom prelijete neku drugu kuhanu kupusnjaču, ponajprije kupus, raštiku, brokulu…

Priprema
Čvrstu glavicu kelja očistite (odrežite vanjske oštećene i tvrde listove) pa je razrežite na osam dijelova. Kada juha od kokošje kocke prokuha, stavite kuhati kelj. Kad omekša, izvadite ga iz juhe i stavite na topli tanjur. Za umak na ugrijanom maslacu kratko popecite brašno i zalijte vinom. Ulijte slatko vrhnje, dodajte senf i miješajući kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Umak posolite i popaprite te dodajte malo šećera.
Posluživanje: Vrućim umakom prelijte kuhani kelj i po želji poslužite uz kuhani krumpir posipan nasjeckanim peršinom.
Savjet: Na isti način možete pripremiti i kineski kupus.