Salata s bulgurom, kukuruzom i rajčicom

Bulgur se često upotrebljava u pripremi salata, a kako je blago orašastog okusa, lijepo pristaje u ovoj salati uz mladi luk, cherry rajčicu, kukuruz šećerac i svježi đumbir. Salatu možete dodatno obogatiti popečenim pinjolima.

  • 40 min
  • Jednostavno
Salata s bulgurom, kukuruzom i rajčicom

Sastojci

Za salatni preljev

  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žličica naribanog svježeg đumbira
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 2 žlice jabučnog octa

Priprema

  1. Zagrijte vodu do vrenja, posolite i dodajte bulgur.
  2. Smanjite vatru, poklopite i pustite da kuha na laganoj vatri oko 20 minuta.
  3. Maknite s vatre i ostavite stajati pokriveno još 10 minuta. Bulgur stavite u zdjelu i ostavite da se hladi.
  4. Mladi luk narežite na ploške, rajčice na četvrtine i zajedno s ocijeđenim kukuruzom dodajte hladnom bulguru.
  5. Maslinovom ulju dodajte naribani đumbir, peršin i ocat, pa umiješajte u salatu.

Posluživanje: Salatu dobro ohladite i poslužite.

Savjet: Salatu možete obogatiti popečenim pinjolima.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima