Salata od sipa i čičvarde

Iznenadite se kombinacijom sipe, slanutka i rikule koje se izvrsno uklapaju u ovu ukusnu salatu, a možete je dodatno obogatiti cherry rajčicama i ploškama limuna. Osvježavajuća za vruće ljetne dane.

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Salata od sipa i čičvarde

Sastojci

Priprema

  1. Očišćenu sipu narežite na veće kocke.
  2. Sitno narezani luk popecite na maslinovom ulju do zlatne boje.
  3. Dodajte sipu, protisnuti češnjak, vino i Vegetu Natur mediteran. Pirjajte na laganoj vatri (podlijte vodom, po potrebi posolite i popaprite) oko 40 minuta. Sipu pustite da se ohladi.
  4. Ocijeđenom slanutku dodajte peršin, češnjak, maslinovo ulje i ohlađenu sipu.
  5. Na tanjur za predjela stavite rikulu, a preko nje salatu od sipa.

Posluživanje: Poslužite kao toplu ili hladnu salatu.

Savjet: Ovu salatu možete dodatno obogatiti s cherry rajčicama i ploškama limuna.

Rajčica

Za rajske užitke