Ananas torta

Atraktivna kora ananasa skriva sočno plodno meso lijepe žute boje i izvrsna osvježavajućega okusa. Obično narezan na kolutiće, svjež ili u limenci uspio je steći poklonike u brojnim pićima i jelima, kao što je ova lagana torta.

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Ananas torta

Sastojci

Za tijesto

Za kremu

Priprema

  1. Istucite snijeg od bjelanjaka i postupno umiješajte šećer, vanilin šećer i žumanjke. Dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i Gussnelom. Biskvitnu smjesu izlijte u namazan i brašnom posut kalup i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta.
  2. U međuvremenu pripremite kremu. Dio soka od ananasa izmiješajte s Gussnelom i šećerom, a ostatak soka stavite kuhati. Kad sok zakipi, umiješajte mješavinu Gussnela, kratko prokuhajte i ohladite.
  3. Umiješajte ananas koji ste narezali na manje komadiće i čvrsto tučeno slatko vrhnje sa šećerom u prahu.
  4. Pečeni i ohlađeni biskvit prerežite na dva lista i nadjenite pripremljenim nadjevom.

Posluživanje: Površinu torte premažite ostatkom nadjeva, ukrasite voćem i ohladite.

Savjet: Želite li laganiju tortu, slatko tučeno vrhnje izostavite iz nadjeva, a tortu ukrasite šlagom.

Paštete

Kruha i igara!