Tiramisu
- Recept by coolinarika.com -Pripremite tiramisu i uživajte u omiljenoj slastici, ne samo izgledom već i okusom. Jednostavno piškote kratko namočite u kavu i maraskino te prelijte kremom od mascarponea koja je nježnog slatkastog okusa te pospite kakaom u prahu.

Priprema
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom te umiješajte 1 žlicu maraschina .Zatim kremu kuhajte na pari (oko 10 minuta) dok se ne počne zgušnjavati. Kremu ohladite uz miješanje. Dodajte mascarpone i na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali vanilin šećer.Pomiješajte ohlađenu kavu, šećer i 4 žlice maraschina .Piškote kratko umočite u kavu i položite po dnu posude (25x16 cm). Prelijte polovicom kreme i pospite čokoladom narezanom na komadiće. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme. Kolač ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
Posluživanje: Prije posluživanja kolač pospite kakaom u prahu, narežite i poslužite.
Savjet: Tiramisu možete tako poslužiti u čaši ili u zdjeli.