Tiramisu

Pripremite tiramisu i uživajte u omiljenoj slastici, ne samo izgledom već i okusom. Jednostavno piškote kratko namočite u kavu i maraskino te prelijte kremom od mascarponea koja je nježnog slatkastog okusa te pospite kakaom u prahu.

  • 35 min
  • Jednostavno
Tiramisu

Sastojci

  • 100 g šećera
  • 5 žlica maraschina
  • 500 g mascarponea
  • 1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
  • 200 ml crne kave
  • 1 žličica šećera
  • 200 g piškota
  • 50 g čokolade
  • 1-2 žlice kakaa u prahu
  • 4 jaja

Priprema

  1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom te umiješajte 1 žlicu maraschina.
  2. Zatim kremu kuhajte na pari (oko 10 minuta) dok se ne počne zgušnjavati. Kremu ohladite uz miješanje.
  3. Dodajte mascarpone i na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali vanilin šećer.
  4. Pomiješajte ohlađenu kavu, šećer i 4 žlice maraschina.
  5. Piškote kratko umočite u kavu i položite po dnu posude (25x16 cm).
  6. Prelijte polovicom kreme i pospite čokoladom narezanom na komadiće.
  7. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme.
  8. Kolač ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.

Posluživanje: Prije posluživanja kolač pospite kakaom u prahu, narežite i poslužite.

Savjet: Tiramisu možete tako poslužiti u čaši ili u zdjeli.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima