Torta šarlota

Složite red piškota, red kreme, pa opet red piškota, pa kreme i to je ukratko opis ove torte. Ukrasite je popečenim listićima badema, čokoladnim ostrušcima ili šlagom po želji. Jednostavno za pripremu, a više nego ukusno za vaše nepce.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Torta šarlota

Sastojci

Priprema

  1. Sadržaj vrećice pudinga pomiješajte s malo mlijeka i umiješajte žumanjke.
  2. Ostalo mlijeko pustite da zakuha, dodajte šećer, vanilin šećer, natrganu čokoladu i kratko prokuhajte.
  3. Umiješajte pripremljeni puding i kad zavrije, uz miješanje, kuhajte nekoliko minuta.
  4. Maknite s vatre, umiješajte bademe, maraskino, namočenu želatinu, kavu i dobro promiješajte.
  5. Bjelanjke istucite u snijeg i umiješajte u kremu pa ostavite da se hladi uz povremeno miješanje.
  6. Prije nego se krema počne želirati umiješajte slatko vrhnje istučeno u šlag.
  7. U međuvremenu okvir kalupa za torte promjera 24 cm stavite na tanjur za posluživanje i složite piškote (s jedne strane kratko umočene u mlijeko) po rubu i dnu.
  8. Dio kreme ulijte u kalup, zatim složite red piškota, kremu, piškote i završite kremom. Tortu ostavite na hladnom nekoliko sati (ili preko noći), a zatim skinite okvir kalupa za torte.

Posluživanje: Tortu ukrasite popečenim listićima badema, čokoladnim ostrušcima ili šlagom po želji.

Savjet: Piškote koje stavljate na kremu isto kratko namočite s jedne strane u mlijeko.

Paštete

Kruha i igara!