Cheesecake s ananasom

Ova moderna i lagana slastica ima bezbroj inačica. Ovog puta nudimo je u kombinaciji kremastog sira i osvježavajućeg ananasa. Voćni okus joj možete svaki puta mijenjati, pa će iznova biti otkriće na vašem stolu.

  • 80 min
  • Srednje zahtjevno
Cheesecake s ananasom

Sastojci

Za podlogu

  • 60 g maslaca
  • 240 g prhkih i suhih keksa (petit beurre)

Za kremu

Za preljev

Priprema

  1. Mljevene kekse izmiješajte s otopljenim maslacem, pa dodajte 1-2 žlice vode po potrebi. Smjesu utisnite na dno podloge za torte Ø24 cm.
  2. Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, a zatim ih umiješajte u kremasti sir.
  3. Ocijeđeni ananas sitno narežite i lagano promiješajte s pripremljenom smjesom.
  4. Izlijte smjesu na pripremljenu koru i poravnajte. Pecite u pećnici zagrijanoj na 160 °C oko 50 minuta (sredina mora biti još drhtava).
  5. Kolač izvadite iz pećnice, a temperaturu pećnice pojačajte na 230 °C.
  6. Vrhnju dodajte sok ananasa, šećer i dobro promiješajte. Tim preljevom premažite kolač, vratite ga u pećnicu i pecite još 5 minuta.
  7. Kolač ostavite u ugašenoj i otvorenoj pećnici da se hladi, a zatim ga hladite u hladnjaku 2-3 sata prije posluživanja.

Posluživanje: Kolač narežite na kriške i poslužite.

Savjet: Umjesto ananasa možete umiješati i drugo voće iz kompota (marelice, breskve...).

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina