Okruglice u umaku od rajčice

Ovo svima omiljeno jelo pripremit ćete brže, a umak će biti još ukusniji ako iskoristite malu pomoć Podravkine krem juhe od rajčice.

  • 45 min
  • Srednje zahtjevno
Okruglice u umaku od rajčice

Sastojci

Za mesne okruglice

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica Vegeta Maestro bosiljka
  • 1 mala ljuta papričica
  • 1 žlica Vegete
  • 1 jaje
  • prstohvat klinčića u prahu
  • ulje za pečenje

Za umak

Priprema

  1. Za okruglice
  2. Mljeveno meso pomiješajte s krušnim mrvicama, nasjeckanim češnjakom, bosiljkom i malom narezanom ljutom papričicom.
  3. Dodajte Vegetu, jaje i prstohvat klinčića u prahu. Sve dobro izmiješajte i ostavite stajati oko pola sata na hladnom mjestu te oblikujte male kuglice.
  4. Pecite ih u zagrijanom ulju oko 8 minuta. Izvadite ih na kuhinjski papir koji će upiti masnoću i ostavite ih na toplome mjestu.

Za umak

  1. Na ulju kratko popecite svježe paprike narezane na kockice. Dodajte šećer i vodu. Uspite sadržaj vrećice juhe od rajčice, promiješajte i pustite da zakuha.
  2. Dodajte nasjeckani češnjak, narezane masline i kuhajte na laganoj vatri 3-4 minute.
  3. U umak umiješajte popečene okruglice i nastavite kuhati još 2-3 minute.

Posluživanje: Mesne okruglice u umaku od rajčice poslužite s kuhanim njokima ili pire krumpirom.

Savjet: Sadržaj vrećice krem juhe od rajčice lagano umiješajte u umak pomoću pjenjače.

Kruh

Kruh naš svagdašnji