Haše à la Havana

Carlos Diaz-Olivera, rođeni Kubanac, nedostižan majstor u pripremanju nadahnutih i egzotičnih koktela, pripremio je jednostavno jelo kubanske kuhinje koje je ekipu Vegetine kuhinje oduševilo na putu po Kubi.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Haše à la Havana

Sastojci

Priprema

  1. U mljeveno meso dodajte nasjeckani luk i češnjak, papriku koju ste narezali na kocke i narezane masline.
  2. Dodajte još isprane kapare, grožđice, rajčicu te malo posolite i popaprite. Na kraju umiješajte ulje, ocat i Vegetu.
  3. Lagano promiješajte i ostavite da se marinira 20-25 minuta.
  4. Potom pripremljeno meso pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Po potrebi za vrijeme pirjanja dolijte malo vode.

Posluživanje: Gotovo jelo složite na tanjur, ukrasite kuhanim graškom i uz to poslužite pečeno jaje na oko i rižu.

Savjet: Na originalnom kubanskom tanjuru kao dekoraciju će staviti plošku pržene zelene banane i uz to poslužiti zelenu salatu s avokadom, rajčicom i krastavcima.Vodite računa da tijekom pirjanja jelo bude u dovoljno tekućine.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja