Haše à la Havana
- Recept by coolinarika.com -Carlos Diaz-Olivera, rođeni Kubanac, nedostižan majstor u pripremanju nadahnutih i egzotičnih koktela, pripremio je jednostavno jelo kubanske kuhinje koje je ekipu Vegetine kuhinje oduševilo na putu po Kubi.

Priprema
U mljeveno meso dodajte nasjeckani luk i češnjak, papriku koju ste narezali na kocke i narezane masline. Dodajte još isprane kapare, grožđice, rajčicu te malo posolite i popaprite. Na kraju umiješajte ulje, ocat i Vegetu. Lagano promiješajte i ostavite da se marinira 20-25 minuta. Potom pripremljeno meso pirjajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Po potrebi za vrijeme pirjanja dolijte malo vode.
Posluživanje: Gotovo jelo složite na tanjur, ukrasite kuhanim graškom i uz to poslužite pečeno jaje na oko i rižu.
Savjet: Na originalnom kubanskom tanjuru kao dekoraciju će staviti plošku pržene zelene banane i uz to poslužiti zelenu salatu s avokadom, rajčicom i krastavcima.Vodite računa da tijekom pirjanja jelo bude u dovoljno tekućine.