Pečeni krumpir u ljusci

Uz meso s roštilja najbolje paše pečeni krumpir. Za vrijeme dok se vatrica još raspiruje u roštilju skuhajte krumpir u ljusci. Kad se miris pečenog mesa počne širiti susjedstvom, zapecite krumpir u pećnici. Uz nadjev od kiselog vrhnja te pikantni preljev sigurno nećete pogriješiti.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Pečeni krumpir u ljusci

Sastojci

  • 4 veća krumpira (4x150g)

Za nadjev

Za preljev

Priprema

  1. Krumpir u ljusci kuhajte u kipućoj vodi 25-30 minuta.
  2. Kada se malo ohladi zarežite svaki krumpir do polovice kako biste napravili džep. U njega stavite žlicu kiselog vrhnja, posolite, poparite i prelijte maslinovim uljem.
  3. Stavite u namašćenu tepsiju i pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta.
  4. Prije posluživanje na krumpir dodajte vrhnje pomiješano s Vegetom, mljevenom ljutom paprikom i paprom. Na kraju pospite narezanim vlascem.

Posluživanje: Poslužite uz meso s roštilja.

Savjet: Za ovaj recept koristite bijeli krumpir.

Čokolada

Zadovoljstvo na kvadrat