Salata od hobotnice

Salate od hobotnice omiljene su u nas. Podjednako i tople i hladne.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Salata od hobotnice

Sastojci

Priprema

  1. Operite hobotnicu. Prianjaljke temeljito očistite od pijeska. Luk narežite na kockice, a češnjak nasjeckajte.
  2. U hladnu vodu stavite hobotnicu i kuhajte dok voda zavri pa posolite.
  3. Kuhanu hobotnicu ocijedite (sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala), narežite na komadiće, dodajte luk i prelijte uljem.
  4. U posebnu posudu stavite sačuvanu vodu od kuhanja, vinski ocat i Vegetu, kratko prokuhajte, dodajte bosiljak, češnjak i popaprite.
  5. Tako pripremljenom marinadom prelijte hobotnicu i dobro izmiješajte.

Posluživanje: Salatu od hobotnice možete poslužiti u staklenim zdjelicama, zdjelicama u obliku školjke ili u dubljim tanjurićima, također u obliku školjke, prekrivenim listom oprane zelene salate. Za ljepši izgled dodajte tvrdo kuhana jaja narezana na ploške, masline i rajčice. Salata se može poslužiti kao predjelo ili kao lagan obrok.

Savjet: Hobotnicu možete zamijeniti mrkačem.

Gulaš

Inspirirani tradicijom