Savijača od lisnatog tijesta s povrćem

Savijače od lisnatog tijesta ubrzano osvajaju i naše sladokusce. Nije mala hrabrost u to tijesto umjesto voća, sira ili mesa uvinuti povrće, ali se višestruko vrati – okusom.

  • 80 min
  • Složeno
Savijača od lisnatog tijesta s povrćem

Sastojci

Za premazivanje

  • 1 jaje

Za posipavanje

  • 2 žličice sjemenki sezama

Priprema

  1. Brokulu operite, razdvojite na cvjetiće, kratko prokuhajte i ocijedite. Mrkvu ogulite, također kratko prokuhajte i narežite na ploške.
  2. U odgovarajućoj zdjeli pomiješajte jaja, kiselo vrhnje, nasjeckani češnjak, naribani muškatni oraščić, papar, parmezan i malo soli.
  3. Lisnato tijesto odmrznite i razdijelite na dva dijela. Polovicu lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na veličinu 35×30 cm.
  4. U sredini tijesta rasporedite pola količine brokule i mrkve i pospite žličicom Vegete. Pola količine mješavine vrhnja i jaja prelijte preko povrća, rubove tijesta premažite razmućenim jajetom, preklopite ih i dobro spojite.
  5. Površinu tijesta zarežite nožem (tako da dobijete mrežicu), premažite razmućenim jajetom i pospite žličicom sezama.
  6. Ponovite postupak s drugom polovicom tijesta. Ovako pripremljene savijače od lisnatog tijesta stavite na pobrašnjeni lim i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 30 minuta.

Posluživanje: Pečene savijače malo ohladite, a zatim narežite i poslužite kao toplo predjelo ili glavno jelo.

Savjet: Lisnato tijesto možete ispeći i u okruglom kalupu, pa ćete dobiti povrtnu pitu. Povrće prilagodite sezoni.Da tijesto ne ostane vlažno, prije pečenja ga zarežite u obliku mreže. Ujedno pripazite pri premazivanju da razmućeno jaje nanesete samo odozgo. Dođe li jaje sa strane, tijesto se neće dobro dignuti.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina